Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lärarlyftet

Uppdragsutbildning
Lärarlyftet II löper från 2012 till 2016. Satsningen riktar sig till dig som är anställd lärare med lärarexamen, som undervisar i ämnen som du saknar behörighet i. Våra utbildningar är uppdragsutbildning och får endast sökas av lärare som deltar i lärarfortbildningen enligt Förordning (2007:222) om statsbidrag för fortbildning av lärare.

Lärare som saknar behörighetsgivande examen och undervisar på en fristående skola med waldorfpedagogisk inriktning kan, genom beslut som träder i kraft 2014-04-01, söka denna kurs. För dessa deltagare gäller inte kravet på behörighetsgivande examen, men kursens övriga förkunskapskrav måste vara uppfyllda. Kursen leder inte till behörighet i ämne, årskurs eller skolform. Huvudmannen ska godkänna deltagandet via särskild blankett.

Urval bland behöriga deltagare sker genom lottning om kurserna når maxantal.

Anmälan

Du anmäler dig via antagning.se, se länk under respektive kurs. Anmälningstiden är mellan den 15 september och 15 oktober. Kurserna ska leda till behörighet.

Kurser våren 2016

Lunds universitet erbjuder följande kurs:

Validering av tidigare studier

Du som deltar i kurser inom ramen för Lärarlyftet II vårterminen 2016 har möjlighet att tillgodoräkna dig högskolepoäng genom validering av kunskaper och färdigheter från tidigare studier och yrkesverksamhet. Med validering menar vi kartläggning och bedömning av deltagarens kunskaper och färdigheter/kompetens i förhållande till lärandemålen i den kurs som du är antagen till. Tillgodoräknandet avser del av kurs. Du måste vara antagen på kursen för att en bedömning ska göras. För information om hur du ansöker om validering kontakta malin [dot] pahlmblad [at] education [dot] lu [dot] se.

Blankett för huvudmannens godkännande

Observera att huvudmannens godkännande krävs för lärare som undervisar i ämnen de saknar behörighet för.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

För uppdragsutbildningskurser
Malin Pahlmblad
malin [dot] pahlmblad [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon (direkt): 046-222 39 14
Telefon (gemensam för uppdragsutbildning): 046-222 07 07
 

Läs mer om Lärarlyftet

Säkra din behörighet med Lärarlyftet. Läs mer på Skolverkets hemsida.

Hör deltagare berätta

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen