Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare och komiker möts återigen i den populära samtalsserien Humorkunskap

Från vä: Mathias Osvath, Per Karsten och Helena Sandberg. De tre forskare som deltar i årets Humorsamtal vid Lund Comedy Festival. Fotografer från vä: M. Risedal; G. Menander; G. Menander
Från vä: Mathias Osvath, Per Karsten och Helena Sandberg. De tre forskare som deltar i årets Humorsamtal vid Lund Comedy Festival. Fotografer från vä: M. Risedal; G. Menander; G. Menander

För fjärde året i rad möts forskare och komiker i den populära populärvetenskapliga samtalsserien Humorkunskap, en del av Lund Comedy Festival.

För fjärde året i rad möts forskare och komiker i den populära populärvetenskapliga samtalsserien Humorkunskap.

Samtalen kommer att handla om djur – har de humor och hur smarta var dinosaurierna egentligen? Ett annat tema handlar om små barn och digitalisering - hur riskabelt är det att sitta med paddan? Och hur har föräldrarna det med skärmskammen? Dessutom väntas en akademisk nyhet presenteras i inledningssamtalet som fått rubriken ”Mumier vi minns och andra uppgrävda Lundahistorier”. Vad detta handlar om får man veta om man besöker Humorkunskapssamtalen, som görs i samarbete med Lunds universitet och Anagram.
 
Välkomna!
 
HUMORKUNSKAP 2020
 
Torsdag 3 september ”Mumier vi minns och andra uppgrävda Lundahistorier”
Forskare: Per Karsten, museichef för Historiska museet i Lund.
Komiker: Fritte Fritzson, mannen bakom podden ”Allt du velat veta”.
Tid: kl 12 (Streamas!)
Plats: Stadsteatern i Lund
 
Fredag 4 september ”Har djur humor? Och vem är smartast – egentligen?”
Forskare: Mathias Osvath, kognitiv zoolog, som forskar om människoapor och kråkfåglar.
Komiker: Josefin Johansson, programledare för ”Smartare än en femteklassare”
Tid: Kl 12 (Streamas!)
Plats: Stadsteatern i Lund
 
Lördag 5 september ”Hjälp! Min bebis dreglar sönder sin Ipad”
Forskare: Helena Sandberg, docent i medie- och kommunikationsvetenskap som forskar om små barns digitaliseringsvanor.
Komiker: Johan Rünow, nybliven pappa till tvillingar.
Tid: Kl 11.30 (Obs tiden!)
Plats: Grand Hotel, Piratensalen
 
Humorkunskap är en samtalsserie där komiker och forskare drabbar samman i populärvetenskapliga samtal med humortwist. Samtalsledare: Cecilia Nebel.
 
Samtalen som görs i samarbete med Lunds universitet och Anagram spelas in som podd med livepublik. I år streamas två av samtalen (torsdag och fredag). Begränsat antal platser, fri entré, platsbiljett krävs.

Läs mer och se livestream på Lund Comedy Festival hemsidan: lundcomedyfestival.com

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.