Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studera

Hitta utbildningen för dig!

Lunds universitet erbjuder omkring 270 program på grundnivå och avancerad nivå. Vi har även 1 400 fristående kurser.

Livet som student

Har du precis gått ut gymnasiet?
Har du jobbat i några år eller redan studerat vid något annat lärosäte?
Oavsett var du är i livet så är en sak helt säker – som student vid Lunds universitet får du möjlighet att ta del av ett unikt studentliv.

Service och stöd för dig som studerar

Du som är student vid Lunds universitet har tillgång till många olika sorters service och rådgivning.

Studenthälsan finns för dig som behöver hjälp att hantera stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil.

Studenthälsan

Studieverkstaden kan hjälpa dig att plugga bättre och förbättra ditt akademiska skrivande.

Studieverkstaden

Du är hjärtligt välkommen till den allmänna studievägledningen för vägledningssamtal om utbildning och yrkesområden. Ämnesspecifika studievägledare finns även på universitetets olika institutioner.

Studievägledningen

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet! Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier, bland annat anteckningsstöd eller stöd av en mentor.

Pedagogiskt stöd

Varmt välkommen till Studentreceptionen på Stora Algatan 4. Här kan du bland annat få svar på dina frågor om studier i Lund och utomlands.

Studentreceptionen

Biblioteken vid Lunds universitet finns i Lund, Malmö och Helsingborg. Totalt 26 bibliotek erbjuder dig kurs- och referenslitteratur och läsplatser. På flera bibliotek finns även grupprum och datorarbetsplatser.

Mer om biblioteken

Lunds universitet erbjuder ett antal elektroniska tjänster och resurser för att underlätta ditt arbete som student.

Mer om IT-support, programvara och nätverk

Du som är student vid Lunds universitet kan få karriärstöd. Det finns karriärcentrum vid de flesta fakulteterna och även arbetslivssamverkan centralt på universitetet.

Mer om karriär- och arbetslivsfrågor

Tillgodoräknande av utbildning i examen

När du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen kan du begära att få ut examen.

Ansök om examen