Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välja studier

Här hittar du information som kan hjälpa dig att göra ett av de viktigaste valen i ditt liv – valet inför att söka till universitetet.

Anna Selfvén är allmän studievägledare på Lunds universitet och ger här råd och tips på hur du ska tänka när du väljer utbildning.

Sök bland program och kurser

Lunds universitet erbjuder fler än 270 program på grundnivå och avancerad nivå. Vi har även 1 400 fristående kurser inom ett hundratal olika ämnen.

Sök bland program och kurser

Beställ kataloger

Det är gratis att beställa Lunds universitets kataloger och magasin. Självklart kan du även läsa katalogerna direkt på webben.

Beställ och läs kataloger

Studievägledning

Studievägledningen vänder sig till dig som behöver vägledning och information före eller under din studietid.

Allmän studievägledning

Studentliv

Som student kommer du att mötas av ett fantastiskt studentliv.

Mer om vad studentlivet har att erbjuda

Studenter berättar

Studentpoddar, intervjuer och filmer om studentlivet. Möt människorna som studerar vid Lunds universitet.

Möt våra studenter

Examen

Oavsett om du väljer att läsa ett helt program eller fristående kurser kan du efter några års studier ta ut en examen. När du är klar med dina studier på grundnivå kan du ta ut en yrkesexamen eller en generell kandidatexamen. Du kan också fortsätta studera på avancerad nivå – ett år för en magisterexamen eller två år för en masterexamen.