Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lund står sig väl i konkurrensen

I dagarna offentliggör Vetenskapsrådet sina bidragsbeslut och Lunds universitet står sig väl i konkurrensen med andra lärosäten.

 217 miljoner fick universitetet för projekt inom området naturvetenskap och teknikvetenskap, vilket är mest i Sverige inom NT-området. När det gäller bidragsutdelning till framstående yngre forskare blev det storslam. Sex unga forskare får dela på 108 miljoner kronor vilket är dubbelt så mycket som det lärosäte som fick näst mest. Även universitetets utvecklingsforskning och medicinska forskning står sig väl och hamnar på en andra plats efter Uppsala respektive Karolinska institutet.

Läs mer

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.