Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rektor "på riktigt" - Torbjörn von Schantz har installerats

Rektor installation forskning utbildning samverkan tradition
Torbjörn von Schantz mottar rektorskedjan från Per Eriksson Foto: Gunnar Menander

I Universitetsaulans inramning med pompa och ståt installerades rektor Torbjörn von Schantz under onsdagen. Hans tal innehöll tankar om framtiden och den nye rektorn kunde också presentera ett par nyheter, bland annat kring hur han ska formera ledningsgruppen under sin mandatperiod.

Torbjörn von Schantz underströk i sitt tal att han kommer att arbeta nära dekanerna och han tror på en framtid med ett utvecklat kollegialt ledarskap.  Han bjöd på ett par nyheter kring hur han ska bygga sin ledningsgrupp under mandatperioden. Vicerektor för infrastruktur blir professorn i synkrotronljusfysik, Stacey Sörensen och professor Bo Ahrén, tidigare dekan för Medicinska fakulteten, blir vicerektor för samverkan. Sedan tidigare är det klart att Eva Wiberg är prorektor och hon kommer att ha särskilt ansvar för utbildningen och för internationaliseringen.

Förutom sin syn på ledarskap pratade den nye rektorn om jämställdhet och studentinflytande. Han talade bland annat om hur man når akademisk framgång, vad som krävs för att universitetet ska kunna behålla de bästa hjärnorna, hur den kreativa arbetsmiljön ska säkras och vikten av att alla anställda känner ansvar för uppmuntra och engagera sig i varandras arbete – i såväl medgång som motgång. 

Läs hela talet här:

http://www.lu.se/sites/www.lu.se/files/tvs_installationstal_2015_mall.pdf

 

Se rektorsinstallationen på Sydsvenskan.se

http://www.sydsvenskan.se/lund/1545-se-universitetets-nye-rektor-instal…

 

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.