Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Etta på sockertoppen

Skumtomtar. Foto.
Foto: Pownibe/MostPhotos.

Svenskarna äter mest godis i hela världen och under julen blir det värre än vanligt. Som nutritionist försöker Emily Sonestedt ­begränsa sockerintaget inte minst hos sina egna barn, men faller själv ibland för favoritgodiset vingummi. Etnologen Håkan ­Jönsson berättar vilken hög status det söta och det feta har haft genom historien. Och nog står sig sockret än som något lyxigt ”sweet life”.
Se länkar till artiklarna nedan.

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.