Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pressinbjudan: Åldrande i ett föränderligt samhälle

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje öppningstalar vid den populärvetenskapliga konferensen CASE-dagen, den 25 oktober i Lund. Temat för dagen är ”Åldrande i ett föränderligt samhälle”.

Samtidigt som kommuner och regioner sätts under hårda sparkrav, accelererar bland annat teknikutvecklingen. Detta påverkar den åldrande befolkningen och alla andra som på något sätt berörs av den. Med den utgångspunkten är temat för årets populärvetenskapliga konferens CASE-dagen ”Åldrande i ett föränderligt samhälle”.

CASE-dagen 2023
När: Onsdagen 25 oktober 2023, kl. 13.00 - 16.30

Var: LUX aula, Helgonavägen 3, Lund
För vem: politiker, privatpersoner, offentlig sektor, näringsliv, intresseorganisationer och forskare.

CASE (Centre for Ageing and Supportive Environments) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum inom åldrande vid Lunds universitet. På CASE-dagen presenteras ett smörgåsbord av aktuell forskning, som speglar bredden av angelägna frågor på temat ”Åldrande i ett föränderligt samhälle”.

Bland andra medverkar professor Håkan Jönson och docent Tove Harnett, båda med lång erfarenhet inom äldreforskning och socialt arbete med äldre. De berättar det senaste om hemtjänsten ur användarnas perspektiv

Eva Månsson Lexell, docent i arbetsterapi, tar upp tillgängligheten i kollektivtrafiken. Ny forskning inom fältet äldre och digital teknik presenteras av medie- och kommunikationsforskarna Helena Sandberg och Fredrika Thelandersson.

Hela programmet

Anmälan
Journalister är välkomna att delta på hela eller delar av arrangemanget.
Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje öppningstalar. Innan dess finns möjlighet för anmälda journalister att ställa frågor till henne, i samband med en rundtur i den simulerade boendemiljön i MoRe-Lab

Meddela om du kommer senast den 24 oktober till Lill Eriksson, tel. 073-867 61 40, lill [dot] eriksson [at] med [dot] lu [dot] se (lill[dot]eriksson[at]med[dot]lu[dot]se)

Varmt välkommen till våra samtal!

Kontakt

Oskar Jonsson, forskare, aktivitetskoordinator, 072-711 24 25, oskar.jonsson@med.lu.se
Lill Eriksson, forskningskommunikatör, 073-867 61 40, lill.eriksson@med.lu.se