Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Alumn

Studerat i Lund? Välkommen tillbaka!
Alumnnätverket är ett professionellt och socialt nätverk för alla som har läst vid Lunds universitet. Genom vårt nätverk kan du lättare behålla dina kontakter från studietiden och utveckla nya. Över 25 000 tidigare studenter har gått med i nätverket – gör det du med!

En alumn (av latinets alumnus, elev) är en tidigare student från en viss skola. För oss är kontakten med dig som före detta lundastudent viktig. Dina kunskaper och erfarenheter spelar en allt viktigare roll i vår verksamhet, vare sig det gäller utvärderingar av utbildningar, mentorsprogram eller rekrytering av nya studenter.

Alumnevenemang våren 2015

 • 24 februari Alumnfrukost: "Möt mannen som såg till att Lund fick ett universitet". Historiska museets chef Per Karsten ger ett föredrag om Peder Winstrup och de senaste nyheterna från forskningsprojektet. Vi kommer få se konserveringsavdelningen och en av Europas bäst bevarade mumier. Därefter blir det frukost och mingel. Har du frågor är du välkommen att kontakta alumnkoordinator linda [dot] larsson [at] er [dot] lu [dot] se 
  När: 24 februari klockan 09:00-11:00
  Var: Historiska museets magasin på Gastelyckan, Lund.
  Anmäl dig här!
 • 6 mars – Nytt nummer av Lundensaren
   
 • 10 april – Alumnfrukost: Professor Olaf Diegel berättar om hur 3D-skrivartekniken kan stimulera ett kreativt tankesätt och hur befintliga produkter kan framställas på nya och innovativa sätt. Därefter frukost och mingel. Har du frågor är du välkommen att kontakta alumnkoordinator linda [dot] larsson [at] er [dot] lu [dot] se 
  När: 10 april klockan 08:00-10:00
  Var: Kårhuset, LTH, Lund
  Anmäl dig här!
   
 • 26 maj – Alumnfrukost där vi besöker ESS och får veta mer om projektet. Mer information kommer.
   
 • 29 maj – Nytt nummer av Lundensaren

Vill du hålla kontakten?

Genom att anmäla dig till vårt alumnnätverk kan du på ett enkelt sätt hålla kontakten med Lunds universitet, din institution/sektion och inte minst med dina gamla studiekamrater. Här finns även underkategorier för studentföreningar, alumnföreningar och utbildningsgrupper för att underlätta för dig att hitta.

Många av sidorna kräver att du är inloggad. När du anmält dig får du användarnamn och lösenord skickat till dig via e-post så att du kan logga in. Medlemskap i alumnnätverket är helt kostnadsfritt. Dina uppgifter lagras i LU Alumni som är vår lösenordskyddade databas och som bara är tillgänglig för medarbetare vid LU och för de studenter och alumner som har registrerat sig.

Ny alumn registrerar sig här

Som medlem i alumnnätverket får du:

 • Ett ovärderligt nätverk
 • Stöd att ordna återträffar
 • Inbjudningar till återträffar och andra arrangemang
 • Karriärevenemang
 • E-nyhetsbrevet Lundensaren

Under studietiden knyts ofta kontakter med kurskamrater och lärare som är viktiga för framtiden. Genom att gå med alumnnätverket kan du behålla och bredda ditt sociala och professionella nätverk. Du blir inbjuden till mingelträffar, företagsevents och återträffar med dina gamla kurskamrater. Du får rabatt på vidareutbildningar och kurser i kompetensutveckling, och vi ser till att hålla dig uppdaterad om vad som händer på och kring universitetet genom vårt e-nyhetsbrev Lundensaren.

E-nyhetsbrev för dig som är alumn!

Fyra gånger om året skickar vi ut LUNDENSAREN, som är ett e-nyhetsbrev för Lunds universitets alla alumner. Ta gärna en titt på hur det senaste numret såg ut av LUNDENSAREN. Ordet "Lundensare" refererar till en person som studerar eller har studerat vid Lunds universitet. Som alumn är du alltså en Lundensare!

Vi hoppas att du kommer uppskatta innehållet i e-nyhetsbrevet och vi ser fram emot att hålla kontakten med dig. Registrera dig i alumnnätverket och bli prenumerant eller börja prenumerera här.

Även för dig som är student

Är du student i slutet av din utbildning är du välkommen att anmäla dig till alumnnätverket. Anmälningsprocessen är densamma som för alumner, men ditt utbud av erbjudanden är anpassat för studenter.

Registrera dig i alumnnätverket

Lundaalumner finns över hela världen

 

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen