Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ett starkt campus ethos - är detta något för Lunds universitet?

Författare

  • Ann-Charlotte Weimarck

Redaktör

  • Anders Sonesson
  • Gunilla Amnér

Summary, in Swedish

Jag vill diskutera det som den amerikanska pedagogen Adrianna Kezar i en artikel från 2007 kallar campus ethos, där siktet är inställt på att skapa samhörighet mellan enskilda studenter och en institution, fånga upp deras engagemang och att få studenterna att känna sig välkomna och trygga i en ny gemenskap och bli framgångsrika i sina studier. Hon skriver: ”An ethos may be thought of as a life-giving source of an institution that touches the heart and engages the mind.” . Och jag ställer frågan om inte också vi på Lunds universitet behöver arbeta med att stärka lärmiljön genom att utveckla ett sådant ethos vid våra institutioner. För det är ju viktigt för oss att våra studenter är framgångsrika och når sina mål. – Hur gör vi för att befordra detta? Det vore intressant att få ta del av övriga kollegers erfarenheter, kanske arbetar ni redan med att försöka utveckla vad Kezar kallar ett starkt campus ethos – men, i så fall, hur praktiserar ni det, vilka delar av verksamheten är berörda?

Kezar citerar en student från en utvärdering: ”This ethos made me believe that they wanted me to succeed and build up my self-system. I just feel it in my heart and now I see it in my grades.” Och hon citerar vidare ett uttalande av en student som berättar om sin institutions ethos på följande sätt: ”. . . it is a sence of caring that makes me want to learn.”

Är det inte så som vi önskar att våra studenter också ska kunna skriva i kursvärderingarna?

Publiceringsår

2009

Språk

Svenska

Sidor

124-124

Publikation/Tidskrift/Serie

Proceedings Utvecklingskonferens Lunds universitet 2009

Dokumenttyp

Konferensbidrag

Förlag

Lednings- och kompetensutveckling/CED

Ämne

  • Art History

Nyckelord

  • SoTL

Conference name

Lunds universitets utvecklingskonferens, 2009

Conference date

2009-09-24 - 2009-09-24

Conference place

Lund, Sweden

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-977974-2-9