Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Råd och riktlinjer för cykelinfrastruktur – en litteraturstudie med avseende på korsningspunkter mellan cyklande och motorfordonstrafik

Författare

Summary, in Swedish

Denna rapport är resultatet av en litteraturstudie kring råd och riktlinjer för utformning av cykel-infrastruktur med avseende på korsningspunkter med motorfordonstrafik. Referenser har hämtats från handböcker i främst Sverige, Danmark, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland samt från relevant forskning där sådan funnits tillgänglig. Studien visar att fokus i dessa råd och riktlinjer ligger på att åstadkomma trafiksäkra utformningar för cykeltrafiken. Om detta verkligen är vad som också erhålls kan denna studie tyvärr inte svara på då referering i de flesta handböcker är bristfällig. I dessa handböcker saknas ofta, med några undantag, cykelflödets betydelse för ut-formningen, råd och riktlinjer för att öka cyklandes framkomlighet samt betydelsen av olika grupper av cyklande för utformningen.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2011

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Bulletin / 3000

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

Lund University Faculty of Engineering, Technology and Society, Traffic and Roads, Lund, Sweden

Ämne

  • Transport Systems and Logistics

Nyckelord

  • Cykelinfrastruktur
  • korsning
  • utformning

Status

Published

Report number

Bulletin 262

ISBN/ISSN/Övrigt

  • CODEN:LUTVDG/(TVTT 3212)1-47/2011