Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pedagogisk utvecklingsplan för kurs i Patobiologi 1, termin 4, Läkarprogrammet

Författare

Summary, in Swedish

Jag har analyserat grundkursen i Patobiologi på termin 4 inom Läkarprogrammet som grund för pedagogisk utvecklingsplan. Kursen ges i både Lund (LÄLA42) och Malmö (LÄMA42) och har gemensam kursplan, identiska mål och kriterier för examination. Kursens syfte är att ge studenterna goda och relevanta kunskaper samt färdigheter i patobiologi, men ger även undervisning i laboratoriemedicinsk diagnostik samt farmakologisk behandling. Undervisning har PBL-fall som grund. Denna understöds av föreläsningar, laborationer, demonstrationer, obduktioner, seminarier, skriftliga uppgifter och artikelläsning. Examinationen sker med skriftlig tentamen (21 hp) samt en godkänd kursportfölj (7,5 hp). Studenterna i Lund och Malmö har samma tentamen, men undervisningen planeras av separata kursledningar i Malmö och Lund. Dessa träffas och samordnar undervisningen så att innehållet skall vara likvärdigt. Jag har analyserat Lunda-kursen och Lena Gustavsson har undersökt Malmö-kursen. Därefter jämförde vi gemensamt kurserna med avseende på upplägg och innehåll och fann dem båda väl samordnade, men med några mindre skillnader. Vi undersökte även om det går att dela upp tentamen då detta efterfrågades av flera studenter. Då vi anser att det är viktigt att säkerställa att undervisningen har samma innehåll och kvalité i Malmö och Lund har vi skrivit en gemensam utvecklingsplan.

Publiceringsår

2012

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

[Publisher information missing]

Ämne

  • Medical and Health Sciences

Nyckelord

  • kursutveckling
  • Patobiologi
  • Läkarprogrammet

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Clinical Microbiology, Malmö