Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Amphiphilic anthracene-amino acid conjugates as simple carbohydrate receptors in water

Författare

Summary, in English

N-Alkylation of amino acid methyl esters with 9,10-bis-chloromethylanthracene, followed by methyl ester hydrolysis, yielded water-soluble amphiphilic amino acid-anthracene conjugates. In NMR-titration experiments, a L-arginine-anthracene conjugate was demonstrated to recognize p-nitrophenyl glycosides and sialylated oligosaccharides in D2O in a manner sensitive to the carbohydrate structure.

Publiceringsår

2002

Språk

Engelska

Sidor

367-372

Publikation/Tidskrift/Serie

Supramolecular Chemistry

Volym

14

Issue

4

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Taylor & Francis

Ämne

  • Organic Chemistry

Nyckelord

  • NMR
  • N-alkylation
  • glycoconjugate
  • hybrid

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1061-0278