Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Cereal grains for nutrition and health benefits: Overview of results from in vitro, animal and human studies in the HEALTHGRAIN project

Författare

  • Inger Björck
  • Elin Östman
  • Mette Kristensen
  • Nuria Mateo Anson
  • Ruth K. Price
  • Guido R. M. M. Haenen
  • Rob Havenaar
  • Knud Erik Bach Knudsen
  • Anders Frid
  • Hannu Mykkanen
  • Rob W. Welch
  • Gabriele Riccardi

Summary, in English

Epidemiological studies have linked whole grain intake to the prevention of the metabolic syndrome, obesity and associated chronic diseases such as CVD and T2D. The Nutrition module within the HEALTHGRAIN project, included 10 partners and undertook in vitro, animal and humanin vivo studies with the overall aims of elucidating the components and mechanisms underlying the health benefits of cereal grains. This review summarises the major outcomes of these studies, including yet unpublished findings.

Publiceringsår

2012

Språk

Engelska

Sidor

87-100

Publikation/Tidskrift/Serie

Trends in Food Science & Technology

Volym

25

Issue

2

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Elsevier

Ämne

  • Food Science

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1879-3053