Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lingonberries reduce atherosclerosis in Apoe-/- mice in association with altered gut microbiota composition and improved lipid profile.

Författare

Summary, in English

To investigate the efficacy of lingonberries in prevention of atherosclerosis, using atherosclerosis-prone Apoe-/- mice and to clarify whether effects were associated with changes in the gut microbiota, gut metabolites and lipid metabolism.

Avdelning/ar

  • Food for Health Science Centre, Kemicentrum

Publiceringsår

2016-02-18

Språk

Engelska

Sidor

1150-1160

Publikation/Tidskrift/Serie

Molecular Nutrition and Food Research

Volym

60

Issue

5

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

John Wiley & Sons Inc.

Ämne

  • Food Science

Status

Published

Projekt

  • ANTIDIABETIC FOOD CENTRE

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1613-4133