Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kursvärderingar i system – akademiska lärares upplevelser och organisationens förmåga till utveckling

Författare

Summary, in Swedish

Den här studien undersöker effekter av kursvärderingar i system, d.v.s. när en fakultet eller ett lärosäte implementerat ett system för att samla in studenters synpunkter på kurser och undervisning. 14 erfarna lärare från olika ämnesområden vid en svensk teknisk högskola intervjuades om sina upplevelser av att få tillbaka resultaten från kursvärderingar. Studien visar att lärarna uppskattar att få studenternas synpunkter på undervisningen. Men resultaten visar också, i samklang med tidigare studier, att kursvärderingar i system mycket väl kan motverka pedagogisk utveckling. Avgörande är här de lokala kollegiala sammanhang där kursvärderingarnas resultat idealt bearbetas och tolkas. Den formella organisationens förmåga att influera dessa sammanhang avgör systemets värde.

Publiceringsår

2013

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Högre utbildning

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Swednet

Ämne

  • Psychology
  • Pedagogy

Status

Submitted

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 2000-7558