Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Consumption of meat is associated with higher fasting glucose and insulin concentrations regardless of glucose and insulin genetic risk scores: a meta-analysis of 50,345 Caucasians.

Författare

  • Amanda M Fretts
  • Jack L Follis
  • Jennifer A Nettleton
  • Rozenn N Lemaitre
  • Julius S Ngwa
  • Mary K Wojczynski
  • Ioanna Panagiota Kalafati
  • Tibor V Varga
  • Alexis C Frazier-Wood
  • Denise K Houston
  • Jari Lahti
  • Ulrika Ericson
  • Edith H van den Hooven
  • Vera Mikkilä
  • Jessica C Kiefte-de Jong
  • Dariush Mozaffarian
  • Kenneth Rice
  • Frida Renström
  • Kari E North
  • Nicola M McKeown
  • Mary F Feitosa
  • Stavroula Kanoni
  • Caren E Smith
  • Melissa E Garcia
  • Anna-Maija Tiainen
  • Emily Sonestedt
  • Ani Manichaikul
  • Frank Ja van Rooij
  • Maria Dimitriou
  • Olli Raitakari
  • James S Pankow
  • Luc Djoussé
  • Michael A Province
  • Frank B Hu
  • Chao-Qiang Lai
  • Margaux F Keller
  • Mia-Maria Perälä
  • Jerome I Rotter
  • Albert Hofman
  • Misa Graff
  • Mika Kähönen
  • Kenneth Mukamal
  • Ingegerd Johansson
  • Jose M Ordovas
  • Yongmei Liu
  • Satu Männistö
  • André G Uitterlinden
  • Panos Deloukas
  • Ilkka Seppälä
  • Bruce M Psaty
  • L Adrienne Cupples
  • Ingrid B Borecki
  • Paul W Franks
  • Donna K Arnett
  • Mike A Nalls
  • Johan G Eriksson
  • Marju Orho-Melander
  • Oscar H Franco
  • Terho Lehtimäki
  • George V Dedoussis
  • James B Meigs
  • David S Siscovick

Summary, in English

Recent studies suggest that meat intake is associated with diabetes-related phenotypes. However, whether the associations of meat intake and glucose and insulin homeostasis are modified by genes related to glucose and insulin is unknown.

Publiceringsår

2015

Språk

Engelska

Sidor

1266-1278

Publikation/Tidskrift/Serie

American Journal of Clinical Nutrition

Volym

102

Issue

5

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Oxford University Press

Ämne

  • Endocrinology and Diabetes

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Diabetes - Cardiovascular Disease
  • Nutrition Epidemiology

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1938-3207