Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bortom det acceptablas gränser : Bengt Lidforss och lundaradikalismen

Redaktör

Summary, in Swedish

beskrivning: Botanisten och författaren Bengt Lidforss (1868-1913) var sin tids mest kontroversielle akademiker och tidningsskribent. Han var den förste universitetsläraren i Sverige som anslöt sig till socialdemokratin, han ansågs sakna moral och vara en ungdomens förförare, han debatterade glatt och framgångsrikt med biskopar och rektorer, och han skrev lysande, framsynt litteraturkritik och folkbildande populärvetenskap. Till hundraårsminnet av hans död har genetikern Bengt Olle Bengtsson och idéhistorikern Gunnar Broberg samlat ett antal nyskrivna texter vilka beskriver fenomenet Lidforss mot bakgrund av hans tid och stad, vetenskap och universitet.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2013

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Ellerströms förlag

Ämne

  • Biological Sciences

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Evolutionary Genetics

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 9789172473553