Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sätt och apparat för provtagning av reaktiva föreningar i en aerosol

Other contributions

Summary, in Swedish

Submikrona partiklar som innehåller reaktiva föreningar i en provaerosol uppsamlas för kemisk bestämning av partiklarna, utan oönskade förändringar i den kemiska sammansättningen hos partiklarna. En känd reagensvätska levereras till ett poröst material i fluidkommunikation med provaerosolen, och reagensvätskan bringas att förångas till en ånga med tillhanddahållna uppvärmningsorgan. Reagensångan blandas med provaerosolen till en resulterande aerosolblandning, vilken överförs till en kondensationsenhet där reagensångan kondenserar på partiklarna hos aerosolen varigenom en kemisk reaktion orsakas mellan reagensen och de reaktiva föreningarna hos partiklarna. Ett stabilt derivat erhålles, vilket uppsamlas med en partikeluppsamlingsanordning för efterföljande analys.

Publiceringsår

2002

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Patent

Ämne

  • Production Engineering, Human Work Science and Ergonomics

Nyckelord

  • aerosol
  • provtagningsanordning

Status

Published