Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kamratgranskning av laborationsförberedelser i reglerteknik

Författare

Summary, in English

Laborationer är ett frekvent återkommande inslag i kurserna vid Institutionen för Regerteknik. Laborationerna tar mycket resurser i anspråk, och det är därför viktigt att skapa förutsättningar för att studenterna skall få ut så mycket som möjligt av dem. Studenterna förväntas inför varje laboration läsa på relevanta delar av kursmaterialet, samt i vissa fall även lösa några förberedelseuppgifter. Det skriftliga förhör som traditionellt tillämpats för att testa studenternas förkunskaper inför laborationen har medfört att studenterna ofta upplevt stress inför laborationerna. För att skapa en mer positiv undervisningssituation har kamratgranskning av förkunskaper i grupp provats. Reaktionerna från studenterna och har varit mycket positiva. Våra erfarenheter är också positiva, även om vissa mindre signifikanta negativa bieffekter observerats.

Publiceringsår

2003

Språk

Engelska

Sidor

62-64

Publikation/Tidskrift/Serie

Proceedings - 1:a Pedagogiska Inspirationskonferensen 2003

Dokumenttyp

Konferensbidrag

Förlag

LTH

Ämne

  • Control Engineering

Status

Published