Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Renässans för regioner - om tekniken och den sociala kommunikationens villkor

Författare

Summary, in Swedish

Det grundläggande problem som denna bok behandlar är en till synes växande klyfta mellan världsvida relationer och människors behov av geografisk närhet och ögonkontakt. Författaren behandlar frågor som rör tekniken och den sociala kommunikationens villkor, eller uttryckt på annat sätt, människans förmåga och möjligheter att bemästra det geografiska rummet.



Europas geopolitiska karta kännetecknas sedan slutet av 1980-talet av på en gång både integration och splittring. Medlemskap i en europeisk union och gränsöverskridande nätverk begränsar i vårt tid territorialstaternas handlingsutrymme. Det gör också, fast på ett annat sätt, ekonomiska och sociala processer som är bundna till regioner och platser. Utvecklingen förändrar inte bara yttre villkor, utan den utmanar samtidigt traditionella synsätt och teoretiska ramar inom olika grenar av samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning. Boken kan läsas som en sammanfattning av den forskning som författaren har bedrivit under 1990-talet.

Publiceringsår

2000

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

SNS Förlag

Ämne

  • Human Geography

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 91-7150-711-6