Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CFD simulation and ERT visualization of the displacement of yoghurt by water on industrial scale

Författare

  • Marcus Henningsson
  • Mårten Regner
  • Karin Östergren
  • Christian Trägårdh
  • Petr Dejmek

Summary, in English

The rinsing step, in which yoghurt is displaced by water, was monitored in a dairy plant using electrical resistance tomography (ERT), with a new hygienic design of the ERT sensors. The same displacement situation was simulated using computational fluid dynamics (CFD) and showed good agreement with the ERT measurements. CFD was also used to study how different properties, such as flow velocity, wall slip and the rheological properties of the yoghurt, could change the effectiveness of rinsing. (c) 2006 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Avdelning/ar

  • Department of Food Technology, Engineering and Nutrition

Publiceringsår

2007

Språk

Engelska

Sidor

166-175

Publikation/Tidskrift/Serie

Journal of Food Engineering

Volym

80

Issue

1

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Elsevier

Ämne

  • Food Engineering

Nyckelord

  • yoghurt loss
  • rinsing
  • yoghurt
  • CFD
  • tomography
  • ERT

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 0260-8774