Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

The HEATOX project

Författare

  • K E Hellenas
  • L Abramsson-Zetterberg
  • Kerstin Skog

Summary, in English

HEATOX is the acronym for a European Union-funded project entitled Heat-Generated Food Toxicants: Identification, Characterization, and Risk Minimization. Acrylamide will be the main experimental focus, but identification of unknown toxicants in heated carbohydrate-rich foods will also be attempted. The project includes research on formation chemistry, food technology, analytical methods, hazard characterization, and exposure assessment. The results will finally be used in risk assessment and risk management advice.

Avdelning/ar

  • Department of Food Technology, Engineering and Nutrition

Publiceringsår

2005

Språk

Engelska

Sidor

242-245

Publikation/Tidskrift/Serie

Journal of AOAC International

Volym

88

Issue

1

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Oxford University Press

Ämne

  • Food Engineering

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1060-3271