Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rapport om SI-verksamheten vid LTH 2010/11

Författare

Summary, in Swedish

Rapporten utvärderar SI-verksamheten vid LTH under läsåret 2010/11. Alla civilingenjörsprogram hade SI kopplat till någon kurs under årskurs ett. Närvaron på SI-möten var generellt sett hög – exempelvis hela 62 % bland deltagande program under första läsperioden höstterminen 2010. Det är också glädjande att konstatera att både kursresultat samt poängproduktion under det första året är signifikant bättre för SI-deltagare än de som ej följt SI. Vidare blir resultaten generellt sett bättre ju mer man deltagit i SI-verksamheten. Resultaten avseende andel godkända på kurs eller delkurs låg i intervallet 7-56 % bättre för SI-deltagarna. En jämförelsestudie för två program avseende närvarons betydelse för tentamensresultatet mellan vanliga matematikövningar och SI-möten indikerar att SI-möten är betydligt mkt mer effektiva för att få ett bra tentamensresultat. Poängproduktionen under det första läsåret var 9,0 hp högre för SI-deltagarna jämfört med de som ej följt SI. Skillnaden blir än mer uttalad när vi jämför andelen som klarat LTH-målet om minst 40 hp. Bland SI-deltagarna är det 77 % som klarar detta kriterium (LTH-målsättningen är att minst 75 % skall klara denna poänggräns). Bland de som ej följt SI är andelen 34 % lägre – 43 %. Alla oavsett förkunskapsnivå gynnas av att medverka på SI-möten. Grupper med låga, medel respektive höga gymnasiebetyg i matematik visade alla signifikant bättre resultat vid hög SI-närvaro. Exempelvis så hade gruppen med låga matematikbetyg i gymnasiet men med hög SI-närvaro 81 % som uppfyllde LTH-målet om minst 40 hp under första året. Detta kan jämföras med de 59 % som uppfyllde målet i gruppen med höga gymnasiebetyg i matematik men med ingen/låg SI-närvaro.

Publiceringsår

2011

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Rapport SI:8

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

Lund University (Media-Tryck)

Ämne

  • Engineering and Technology

Nyckelord

  • Supplemental Instruction Samverkansinlärning LTH

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-633-5253-9