Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Transformationstester för Inspire’s bilaga II och III

Författare

Summary, in Swedish

Det är nu ett lagkrav för många myndigheter och organisationer att inom de närmsta åren kunna tillhandahålla sina rumsliga data enligt Inspire’s specifikationer. Ett stort antal datamängder måste därför struktureras om (transformeras) för att stämma överens med de krav som Inspire ställer. Ett första steg för att kunna bedöma vilka insatser som krävs för att tillhandahålla sina data enligt Inspire är att utföra transformationstester. Geotest är ett gemensamt projekt mellan Lantmäteriet, Högskolan i Gävle och klusterorganisationen Future Position X (FPX). Projektet har under 2011 utfört transformationstester för Inspire’s bilagor II och III. Detta enligt en utlysning av tester från Inspire’s Consolidation Team. Här beskriver vi de tester som GeoTest-projektet utfört åt ett antal myndigheter

Publiceringsår

2012

Språk

Svenska

Sidor

14-16

Publikation/Tidskrift/Serie

Kart och Bildteknik: mapping and image science

Issue

1

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Swedish Cartographic Society, Swedish Cartographic Society

Ämne

  • Other Computer and Information Science

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1651-792X