Kossor, kaffe och soja
Författare
Redaktör
- Marianne Hall
- Ingela Björck
Summary, in Swedish
När Amazonas regnskog huggs ner och den brasilianska Cerrado-savannen odlas upp med soja och kaffe och foder till köttproduktion så hamnar notan för klimatutsläppen på Brasiliens konto. Är det rimligt, med tanke på att mycket av köttet och de andra jordbruksprodukterna exporteras till Europa, USA och Kina? Vem ska stå för klimatutsläppen från en förändrad markanvändning, när varor som produceras på en viss mark transporteras iväg för att konsumeras någon annanstans? Om dessa frågor resonerar här miljövetaren Marianne Hall.
Avdelning/ar
Publiceringsår
2013
Språk
Svenska
Sidor
85-98
Publikation/Tidskrift/Serie
15 nedslag i klimatforskningen : dåtid, nutid, framtid
Länkar
Dokumenttyp
Del av eller Kapitel i bok
Förlag
Centrum för miljö- och klimatforskning, Lunds universitet
Ämne
- Earth and Related Environmental Sciences
Status
Published
ISBN/ISSN/Övrigt
- ISBN: 978-91-637-2338-4