Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

A novel wheat variety with elevated content of amylose increases resistant starch formation and may beneficially influence glycaemia in healthy subjects.

Författare:
  • Elinor Hallström
  • Francesco Sestili
  • Domenico Lafiandra
  • Inger Björck
  • Elin Östman
Publiceringsår: 2011
Språk: Engelska
Publikation/Tidskrift/Serie: Food & Nutrition Research
Volym: 55
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Co-action Publishing

Sammanfattning

Previous studies indicate that elevated amylose content in products from rice, corn, and barley induce lower postprandial glycaemic responses and higher levels of resistant starch (RS). Consumption of slowly digestible carbohydrates and RS has been associated with health benefits such as decreased risk of diabetes and cardiovascular disease.

Nyckelord

  • Nutrition and Dietetics

Övriga

Published
  • ISSN: 1654-661X

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen