Kreativitetens yttre villkor. Miljöer, rörlighet och nobelpristagare

Författare:
Publiceringsår: 2006
Språk: Svenska
Sidor:
Publikation/Tidskrift/Serie: Meddelanden från Lunds Universitets geografiska institutioner, avhandlingar
Volym: 161
Dokumenttyp: Doktorsavhandling
Förlag: Department of Social and Economic Geography, Lund University

Popular Abstract in Swedish

Det är allmänt accepterat att kreativa individer är resultatet av deras sociala miljö. I denna bok görs analysen ett steg djupare och det visas att kreativa individer är resultatet av inte bara en utan flera miljöer. Med hjälp av den tidsgeografiska metoden studeras hur individer passerar genom olika vetenskapliga miljöer, vilket gradvis formar dem till nobelpristagare.
It is a largely accepted fact that creative individuals are products of their social environment. This book takes the concept further and builds upon the hypothesis that in most cases a creative individual is the result of not just one, but several environments. Using the time-geographical method it studies how individuals passing through different environments are shaped into future Nobel Prize laureates.

2006-03-17
Sal 111, Geocentrum Sölvegatan 10, Lund
  • Sverker Sörlin (Professor)

Nyckelord