Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arbetskraftsinvandring från tredje land i restaurang- och städbranscherna

Författare

Redaktör

  • Catharina Calleman
  • Petra Herzfeld Olsson

Avdelning/ar

Publiceringsår

2015

Språk

Svenska

Sidor

150-199

Publikation/Tidskrift/Serie

Arbetskraft från hela världen. Hur blev det med 2008 års reform?

Volym

Delmi Rapport nr 2015:9

Dokumenttyp

Del av eller Kapitel i bok

Förlag

Delmi (Delegationen för migrationsforskning) Rapport nr 2015:9

Ämne

  • Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)

Nyckelord

  • Arbetskraftsinvandring
  • arbetskraftsmigration
  • migrant
  • restaurangbranschen
  • städbranschen
  • arbetstillstånd
  • anställningserbjudande
  • asylsökande
  • spårbyte
  • Migrationsverket
  • kock
  • köksbiträde
  • restaurangbiträde
  • städare
  • certifiering
  • särskilda utredningskrav
  • Mongoliet
  • Kina
  • Bangladesh
  • segmentering
  • arbetsgivare
  • fackförbund
  • Hotell & Restaurang
  • kollektivavtal
  • sociologi
  • Sociology
  • arbetskraftsinvandring
  • arbetskraftsmigration
  • migration
  • asyl
  • uppehållstillstånd
  • spårbyte
  • restaurangbranschen
  • städbranschen
  • städare
  • restaurangbiträde
  • köksbiträde
  • kock
  • Migrationsverket
  • arbetstillstånd
  • kollektivavtal
  • hängavtal
  • Fackförening
  • arbetsgivare
  • småföretag
  • organisationsgrad

Status

Published

Projekt

  • Arbetskraftsmigration, fack och arbetsgivare
  • Labour Migration, Trade Unions and Employers
  • Forskningsprojekt om arbetskraftsinvandring från tredje land: sammanfattning av resultaten

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-88021-09-0