Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

600 internationella studenter fick ett varmt mottagande

Arrival Day
Arrival Day - samlad mottagning av nya internationella studenter

På måndagen anlände ca 600 utbytesstudenter och ett mindre antal internationella programstudenter från hela världen för att studera vid Lunds universitet. För första gången på många år fanns det gott om bostäder att förmedla på Arrival Day.

Mottagningen pågick hela dagen. På Kastrup och på järnvägsstationen i Lund möttes studenterna av internationella faddrar innan de skjutsades vidare till Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC) där de ”checkades in”, tog emot nycklar och informerades om olika välkomstaktiviteter. Därifrån gick färden sedan vidare till deras studentboenden. Universitetets personal fick hjälp av ett 70-tal ideellt arbetade faddrar med att ta emot de nyanlända studenterna som kom från ett 50-tal olika länder. De största studentgrupperna kom från Kanada, Singapore, USA, Tyskland och Australien. Läs mer på www.lu.se/article/lunds-universitet-valkomnar-studenter-fran-hela-varld…
Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.