Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Författarskolan: Litterär gestaltning - Breddningskurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Välkommen till författarskolan! Kursen FLGA03 är en breddningskurs, och den tredje terminen, inom den tvååriga utbildningen i litterär gestaltning vid Lunds universitet.

Kursens innehåll

Kursen FLGA03 är en breddningskurs och utgör en fortsättning av det förlopp som påbörjats under första och andra terminen på författarskolan. Under kursen läggs stor vikt vid det egna skönlitterära skrivandet, inklusive respons, handledning och egen reflektion ur estetiskt och litterärt perspektiv. Kursen erbjuder också en utblick mot branschen, med övergripande perspektiv på litteraturkritik och litterär offentlighet.

Hur är kursen utformad?

Målet för det egna skrivandet är att du som studerar ska kunna strukturera och planlägga ett eget litterärt verk samt reflektera över estetiska och tematiska val och gestaltningsmässiga överväganden i det egna skönlitterära skrivandet. Du tränar även på att identifiera dina individuella behov av ytterligare kunskap och att utveckla dina kompetenser inom studieämnet.

Kursens placering i din utbildning

Kursen FLGA03 är en del av ett studieförlopp som kan leda fram till konstnärlig kandidatexamen i litterär gestaltning.

Anmälningsinformation hittar du här: https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/nasta-antagning/

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Författarskolan

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/

Gabriella Cederström

Studievägledare

+46 46 222 84 65

gabriella [dot] cederstrom [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt kurs motsvarande FLGA02/LUFA06 Författarskolan: Litterär gestaltning - fortsättningskurs, 30 hp, med högst en av delkurserna att slutföra inom två månader efter terminsstart.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Sista ansökningsdag 2024-04-15

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 28 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Författarskolan: Litterär gestaltning - Breddningskurs är 57 500 SEK.