Naturvetenskapligt kandidatprogram, Kemi, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Vill du vara med och utveckla bättre, mer hållbara och resurssnåla material? I det moderna samhället står vi inför en livsviktig anpassning när det gäller materialanvändning. Denna anpassning kan bara åstadkommas med hjälp av en rejäl dos kreativitet blandad med gedigna kemikunskaper. Även behovet av kemiska analyser ökar eftersom vi behöver kunna hitta och haltbestämma olika substanser, allt från t ex droger och dopingpreparat till miljögifter eller läkemedelsrester. Kemikunniga personer behövs även för att lösa framtida medicinska problem på molekylär nivå.Under utbildningen i kemi får du kunskap om hur olika ämnen är uppbyggda samt hur och varför de reagerar med varandra. Praktiska övningar som laborationer och experiment får stort utrymme. Under utbildningen undervisas och handleds du av forskare. Du tränas i att tillämpa den vetenskapliga metoden och att utveckla din förmåga att lösa problem. Allt detta gör att du blir väl förberedd för en karriär både inom och utanför universitetet. Vår målsättning är att den färdigutbildadem kemisten ska behärska såväl hantverket som den kreativa skapande processen. Någon av kurserna som är obligatorisk/obligatoriska för en kandidatexamen i kemi ges på engelska (högst 30 högskolepoäng).

Mer om utbildningen hittar du på http://www.kemi.lu.se/utbildning/kandidat/

Sista ansökningsdag
april 2014