Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kemi: Spektroskopi och dynamik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Intresserad av spektroskopi och dynamik och dess tillämningar inom naturvetenskap? Lär dig de grundläggande kunskaperna inom detta området av fysikalisk kemi för att undersöka egenskaper hos molekyler samt att förstå kemisk dynamik.

KEMB29. Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper i fysikalisk kemi inom områdena spektroskopi och dynamik samt deras tillämpningar inom naturvetenskap. Vi undersöker principerna bakom kemisk dynamik samt hur man beskriver och mäter dem. Baserat på fundamentala reaktionsmekanismer undersöker vi komplexa processer och olika metoder för att påverka dem. Vidare introduceras ett antal spektroskopiska metoder och vi undersöker hur och vilken typ av information gällande struktur, elektronkonfiguration och elektronöverföring som kan extraheras från dem.

Den ingående laborationskursen syftar till att ge färdigheter för såväl experimentella som teoretiska studier inom dessa områden.

Kursinnehåll

Föreläsningar: Kursen består av två delar. Den första delen behandlar olika spektroskopiska metoder som kan användas för att undersöka egenskaper hos molekyler. I del två ges grunderna inom kemisk dynamik. Detta innefattar härledning och lösning av differentialekvationer som beskriver olika kemiska reaktioner och beskrivning av de molekylära grunderna för elementär kemisk dynamik. Vidare behandlas och jämförs Marcus teori för elektronöverföring och Förster-teori för energiöverföring.

Laborationer: Kursen innehåller både experimentella och datorbaserade laborationer.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kemisk grundutbildning

Besöksadress
Naturvetarvägen 14 / Sölvegatan 39 A, 223 62 Lund

Postadress
Box 124, 221 00 Lund

+46 46 222 83 40

http://www.kemi.lu.se

Sophie Manner

Studievägledare

sophie [dot] manner [at] chem [dot] lu [dot] se

Lovisa Andersson

Studievägledare

+46 46 222 83 57

lovisa [dot] andersson [at] kilu [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt KEMA10/KEMA00, KEMA01, KEMA12/KEMA02, KEMA03, KEMB09 och MATA02 eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

17 januari 2022 - 22 mars 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kemi: Spektroskopi och dynamik är 18 125 SEK.