Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagningspoäng

Såhär gör du för att hitta uppgifter om lägsta antagningspoäng i olika urvalsgrupper som gällt vid antagning till program och kurser vid Lunds universitet de senaste höst- och vårterminerna.

Inför att du gör en anmälan kan det vara av intresse att se på antagningsstatistik, för att få en ungefärlig bild vilka antagningspoäng som har krävts för att komma in på en viss utbildning tidigare terminer.

Det är viktigt att vara medveten om att det kan variera en hel del mellan antagningarna, så du kan inte vara säker på att de betyg och meriter som räckte senast kommer att vara tillräckliga i den aktuella antagningen.

Antagningsstatistik från samtliga universitet och högskolor

På Universitets- och högskolerådets webbplats kan du söka fram senaste antagningspoäng för utbildningar vid samtliga universitet och högskolor i Sverige.

Sök fram antagningsstatistik på uhr.se

Sök fram en utbildning för att se statistik från senaste antagningsomgången

Du kan se antagningspoäng från den senaste antagningen för en viss utbildning på våra kurs- och programsidor. Det gör du genom att söka fram den utbildning du är intresserad av. Antagningsstatistiken ligger under rubriken "Anmälan och antagning" på sidan om den enskilda kursen eller programmet. Finns det ingen statistik där så kan du titta på PDF-filerna här på sidan, som innehåller statistik från äldre antagningsomgångar.

Antagningspoäng

Tabeller

Samtliga dokument öppnas i ny flik.

Antagningspoäng 2024

Vårtermin

Antagningspoäng 2023

Hösttermin
Vårtermin

Antagningspoäng 2022

Hösttermin
Vårtermin

Antagningspoäng 2021

Hösttermin
Vårtermin

Så söker du i dokumenten

Letar du efter statistik för en specifik utbildning? Du kan söka direkt i PDF-dokumentet, efter att du öppnat det med Adobe Acrobat Reader eller liknande program. På en PC trycker du ner Ctrl-tangenten och F-tangenten samtidigt för att få upp en sökruta. På en Mac trycker du ner ⌘-tangenten och F-tangenten samtidigt. På en iPhone kan du öppna pdf:en med appen iBooks och använda dess sökfunktion. På en Android-telefon kan du till exempel öppna pdf:en med programmet Polaris Viewer och söka i det.

Urvalsgrupper

Listorna med antagningsstatistik visar vilka meritvärden som krävs i olika urvalsgrupper. När du söker till universitetet placeras du i en särskild urvalsgrupp. Det finns flera olika grupper och vilken/vilka du prövas i avgörs oftast av vilken typ av betyg du har. Om du inte har kompletterat dina betyg från gymnasiet så hamnar du i en grupp, om du har läst upp gymnasiebetygen hamnar du i en annan och så vidare. Följande urvalsgrupper är de vanligaste: 

  • BI = Gymnasiebetyg utan komplettering
  • BII = Gymnasiebetyg med komplettering
  • BF = Studieomdöme från folkhögskola
  • HP = Resultat från högskoleprov
  • HPGR (f.d. APGR) = Akademiska poäng grundnivå
  • HPAV (f.d. APAV)= Akademiska poäng avancerad nivå

Kontaktinformation

Har du frågor om behörighetsbeslut och urval?

Kontakta antagningsavdelningen vid Lunds universitet:

Har du utbildningsspecifika frågor eller frågor om reservantagning och registrering?

Kontakta din institution.

Sök efter din kurs/program och hitta kontaktuppgifter till din institution

Har du frågor om antagning på Lunds tekniska högskola (LTH)?
Mejla antagningen [at] lth [dot] lu [dot] se

Hur vi behandlar dina personuppgifter:
Lunds universitet behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. 
Läs mer om hur Lunds universitet behandlar dina personuppgifter

Besöksadress: 
Genetikhuset, Sölvegatan 29 B Lund
Karta på google.se

Postadress:
Antagningsavdelningen
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund