Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Upprop och introduktionsmöten

Introduktionsmöten och upprop är vanligtvis öppna endast för antagna studenter. Du måste gå till introduktionsmötet. För det mesta sker introduktionsmötet samtidigt som första kurstillfället.

Fem studerande studenter sitter i fåtöljer. Foto Kennet Ruona.
Kontrollera noga att du får information från universitetet inför din kursstart. Fotograf Kenneth Ruona.

Du ska få välkomstinformation från din utbildning innan kursstart, antingen via antagning.se, mejl eller vanlig post. Oftast får du välkomstbrevet efter att andra urvalet är klart, ungefär en månad innan terminsstart. Men det kan också dröja fram till en vecka innan terminen börjar.

Se terminstiderna här

Obs! Kontrollera noga att du får information från universitetet inför din kursstart. Om du väntar på information via mejl som inte verkar komma fram, besök då din utbildnings hemsida eller kursplattform. Du kan också kontakta expedition eller studievägledare vid utbildningen.

Registrering

Registrering kan i princip ske på två olika sätt: via webben eller på plats på universitetet. Om du ska registrera dig via webben, ska du oftast göra det redan innan terminen startar. Om du registrerar dig på plats, så brukar det ske i samband med introduktionsmötet.

Genom registreringen tackar du ja till din studieplats. Du måste vara registrerad för att ha rätt till studiestöd från CSN.

Mer om registrering på utbildning vid Lunds universitet

Introduktionsmöte

Det är för det mesta ett krav att du går på introduktionsmötet och uppropet om du har blivit antagen till en utbildning. Det gör att du får behålla din plats på kursen. Om du inte kan komma måste du säga till i förväg.

Alla antagna ska få information om tid och plats för introduktionsmöte ungefär en vecka innan utbildningen startar. Har du inte fått en kallelse trots att du är antagen, kontakta institutionen (ämnesområdet) som anordnar din utbildning.

Institutioner vid Lunds universitet

Du som är reserv

Som reserv ska du inte gå till introduktionsmötet utan att ha blivit kallad. Om du har fått en plats hör institutionen av sig till dig.

Lediga platser

Det kan finnas lediga platser på vissa kurser och program trots att anmälningstiden har gått ut och det snart är dags för kursstart. De lediga platserna brukar listas på antagning.se.

Mer om sen anmälan till lediga platser på kurser och program

Schema

Du kan hitta schema, litteraturlista och mer information via din utbildnings egen webbplats eller kurshemsida. Det lättaste är om du går via den institution (ämnesområde) eller fakultet (övergripande utbildningsområde) som ger din utbildning. För utbildningar vid Medicinska fakulteten, se deras studentwebb.

Institutioner vid Lunds universitet

Fakulteter vid Lunds universitet

Medicinska fakultetens studentwebb, info för nya studenter

Obs! Alla utbildningar använder inte samma schemasystem. Om du inte hittar ditt schema via länken nedan så är det bättre att du söker rätt på utbildningens egen hemsida eller den institution eller fakultet som ger utbildningen. Där bör du kunna hitta schemat. Du kan även kontakta kursadministratör eller kurskoordinator med frågor angående schema. Du hittar oftast deras kontaktinformation på utbildningens eller kursens hemsida.

Hitta en del av de scheman som finns inom universitetet (TimeEdit)

Samlingssidor för dig som är student

Fakulteterna och institutionerna har ofta särskilda sidor för dig som student. Det kan vara öppna sidor på deras webbplatser, eller information som du bara hittar som inloggad till exempel på din kurshemsida.

Länkarna leder till externa webbplatser.

Kontakta din institution

Lista över samtliga institutioner

Det finns även länkar till institutionerna i den gröna sidfoten längst ner på webbplatsen.

Studentreceptionens entré. Foto.

Studentreceptionen och International Desk

Öppettider
Besökstider: 
måndag–fredag, 9:30–12:30

Telefontider: 
måndag–fredag, 10:00–12:00

Besöksadress: Stora Algatan 4 
E-post: studentreception [at] lu [dot] setarget="_blank"
Telefonnummer: 046-222 01 00
Facebook: International Desk Facebook

Hitta Studentreceptionen och International Desk på Google Maps