Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Upprop och introduktionsmöten

Introduktionsmöten och upprop är vanligtvis öppna endast för antagna studenter. Introduktionsmötena har obligatorisk närvaro vid de flesta program och kurser. För det mesta sker introduktionsmötet samtidigt som första kurstillfället.

Välkomstinformation skickas vanligtvis ut från din utbildning efter att andra urvalet är klart, antingen via antagning.se, mejl eller vanligt post. Kursscheman samt tider för prov och omprov ska finnas tillgängligt på utbildningens hemsida och eventuell studentportal senast en månad före kursstart.

Se terminstiderna här

Fakulteternas information för dig som är ny som student

Obs! Kontrollera noga att du får information från universitetet inför din kursstart. Om du väntar på information via mejl som inte verkar komma fram, besök då din utbildnings hemsida eller kursplattform. Du kan också kontakta expedition eller studievägledare vid utbildningen.

Registrering

När du blivit antagen till Lunds universitet måste du också registrera dig på den utbildning du ska läsa. Genom att registrera dig tackar du också ja till din studieplats. Du måste vara registrerad på utbildningen för att kunna delta i undervisning och examination. Registrering är också en förutsättning för att få studiemedel från CSN. 

I samband med kursstart får du information från den institution du ska studera vid om hur du kan registrera dig. För kurser med webbregistrering öppnar registreringen oftast en vecka innan kursstart.

Mer om registrering på utbildning vid Lunds universitet

Introduktionsmöte

Det är för det mesta ett krav att du går på introduktionsmötet och uppropet om du har blivit antagen till en utbildning. Det gör att du får behålla din plats på kursen. Om du inte kan komma måste du säga till i förväg.

Fakulteternas information för dig som är ny som student

Du som är reserv

Som reserv ska du inte gå till introduktionsmötet utan att ha blivit kallad. Om du har fått en plats hör institutionen av sig till dig.

Lediga platser

Det kan finnas lediga platser på vissa kurser och program trots att anmälningstiden har gått ut och det snart är dags för kursstart. De lediga platserna brukar listas på antagning.se.

Mer om sen anmälan till lediga platser på kurser och program

Schema

Du kan hitta schema, litteraturlista och mer information via din utbildnings egen webbplats eller kurshemsida. Det lättaste är om du går via den fakultet (övergripande utbildningsområde) som ger din utbildning.

Fakulteternas information för dig som är ny som student

Obs! Alla utbildningar använder inte samma schemasystem. Om du inte hittar ditt schema via länken nedan så är det bättre att du söker rätt på utbildningens egen hemsida eller den institution eller fakultet som ger utbildningen. Där bör du kunna hitta schemat. Du kan även kontakta kursadministratör eller kurskoordinator med frågor angående schema. Du hittar oftast deras kontaktinformation på utbildningens eller kursens hemsida.

Hitta en del av de scheman som finns inom universitetet (TimeEdit)

Studentreceptionens entré. Foto.

Studentreceptionen och International Desk

Ordinarie öppettider
Besökstider*: 
tisdag–fredag, 9:30–12:30

Telefontider: 
måndag–fredag, 10:00–12:00

Studentreceptionen har stängt: 
6–7 juni

*Besökstider under sommaren
10 juni tom 19 augusti: 
tisdag–torsdag, 9:30–12:30

20 augusti (Arrival Day):
Studentreceptionen finns denna dag på Medicon Village mellan 9:00 och 19:00.

21 tom 30 augusti (Orientation Weeks):
måndag–fredag, 9:30–12:30
 


Besöksadress: Stora Algatan 4 
E-post: studentreception [at] lu [dot] se (studentreception[at]lu[dot]se)
Telefonnummer: 046-222 01 00

Hitta Studentreceptionen och International Desk på Google Maps