Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kurslitteratur

Det är ofta mycket böcker att läsa på utbildningar på universitetsnivå. Kurslitteraturen är inte alltid på svenska, utan du får räkna med att läsa även på andra språk, främst engelska. Böckerna kan kosta sammanlagt några tusen kronor per termin. Du kan spara pengar genom att köpa begagnade böcker eller låna din litteratur på biblioteket.

Två juridikböcker, med anteckningar i, ligger uppslagna på ett bord.

Köp inte terminens alla böcker den allra första skoldagen. Men vänta inte heller för länge. En del av böckerna som står i litteraturlistan är avsedda som referenslitteratur och då kan det räcka med att läsa dem på biblioteket. Det billigaste alternativet är att låna böcker, till exempel från något av universitetets bibliotek.

Låna på biblioteket

Du kan oftast låna din kurslitteratur på något av biblioteken vid Lunds universitet. Du kan låna på alla bibliotek med ditt LU-kort. Lånetiden på kursböcker är två veckor. Är boken utlånad kan du reservera den och välja på vilket bibliotek du vill hämta den.  Du kan också återlämna boken på valfritt bibliotek.

Lunds universitets biblioteks webbplats

Begagnade böcker

Ett bra sätt att komma undan billigare är att köpa begagnade böcker. Det finns butiker i Lund där du kan köpa och sälja begagnad kurslitteratur i andrahand. Det finns även sajter på nätet för andrahandsförsäljning av kursböcker.

Kontrollera att boken du ska köpa inte är fylld med anteckningar – på en del kurser får man använda kurslitteraturen på tentan, då kan du bli fälld för fusk om det finns anteckningar i boken. Kontrollera också att det är rätt utgåva av boken, ibland är det stor skillnad på olika utgåvor.

Nya böcker

Var noga när du köper nya böcker så att du får rätt upplaga, det är inte säkert att bokhandeln alltid har den senaste. Kontrollera också leveranstiden – du har väldigt liten nytta av en bok som kommer en vecka efter tentan.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen