Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konst, musik och teater

Med en egen konstnärlig fakultet, och flera andra kulturinstitutioner med kopplingar till universitetet har vi en hel del att välja på för dig som vill njuta av såväl föreställningar som utställningar.

scentramträdande med tre sångerskor och pianist
Musikhögskolans studenter deltar i många olika konserter och andra musikevenemang.

Konsthögskolan

Konsthögskolan visar sin verksamhet under återkommande, så kallade öppna ateljéer samt på studentgallerierna KHM 1 och KHM 2 i Malmö.

Musikhögskolan

Musikhögskolans studenter anordnar konserter, bland annat i Rosenbergssalen på Musikhögskolan i Malmö. Skolans lärare och studenter deltar också i många olika musikevenemang i regionen.

Teaterhögskolan

Teaterhögskolans offentliga scen heter Bryggeriteatern och ligger på Bergsgatan i Mazettikvarteret i Malmö.

Inter Arts Center (IAC)

Inter Arts Center (IAC) i Malmö är Konstnärliga fakultetens centrumbildning med fokus på konstnärlig forskning, forskarutbildning, tvärdisciplinär konst och samverkan.

Som mötes- och arbetsplats med avancerad teknik och lokaler, har IAC till uppgift att stödja och initiera tvärvetenskapliga samarbeten mellan konstnärer, forskare och externa aktörer samt mellan fakultetens tre högskolor, universitetet och samhället i stort.

IAC erbjuder regelbundet offentliga evenemang, som föreställningar, seminarier, utställningar och workshops.

Odeum

Odeum vilar på traditioner från 1745 då Akademiska kapellet grundades, och är idag Lunds universitets musikcentrum för studentbaserat musicerande, konserter, föreläsningar och utbildning. Odeum ger årligen cirka 40 konserter – både med våra egna ensembler och med gästande musiker – och arrangerar publika föreläsningar om musik.

Till Odeum hör ensemblerna Akademiska kapellet, Lunds akademiska kör och Palaestra vokalensemble.

Skissernas Museum

Ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst.

Utöver basutställningarna presenterar museet varje år en rad tillfälliga utställningar. Dessutom erbjuds ett rikt och varierat program för alla åldrar med bland annat guidade visningar, konstnärssamtal, föreläsningar, konserter och skapande verkstad