Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konst, musik och teater

Med en egen konstnärlig fakultet, och flera andra kulturinstitutioner med kopplingar till universitetet har vi en hel del att välja på för dig som vill njuta av såväl föreställningar som utställningar.

scentramträdande med tre sångerskor och pianist
Musikhögskolans studenter deltar i många olika konserter och andra musikevenemang.

Konsthögskolan

Konsthögskolan visar sin verksamhet under återkommande, så kallade öppna ateljéer samt på elevgallerierna KHM 1 och KHM 2 i Malmö.

Konsthögskolans webbplats

Musikhögskolan

Musikhögskolans studenter anordnar konserter, bland annat i Rosenbergssalen på Musikhögskolan i Malmö. Skolans lärare och studenter deltar också i många olika musikevenemang i regionen.

Musikhögskolans konsertkalendarium (öppnas i ny flik)

Musikhögskolans webbplats

Teaterhögskolan

Teaterhögskolans offentliga scen heter Bryggeriteatern och ligger på Bergsgatan i Mazettikvarteret i Malmö.

Teaterhögskolans kalendarium

Teaterhögskolans webbplats

Inter Arts Center (IAC)

Inter Arts Center (IAC) i Malmö är Konstnärliga fakultetens centrumbildning och plattform för konstnärlig forskning och utveckling.

Centret har till uppgift att stödja och initiera tvärvetenskapliga samarbeten mellan konstnärer, forskare och externa aktörer samt mellan fakulteten och Lunds universitet.

Som mötes- och arbetsplats med avancerad teknik och lokaler, erbjuder IAC mycket goda möjligheter till tvärkonstnärliga och ämnesövergripande projekt och utbyten inom bland annat fri konst, musik och teater.

Inter Arts Centers webbplats

Odeum

Odeum vilar på traditioner från 1745 då Akademiska kapellet grundades, och är idag Lunds universitets musikcentrum för studentbaserat musicerande, konserter, föreläsningar och utbildning, och leds av universitetets director musices.

Till Odeum hör ensemblerna:

  • Akademiska kapellet
  • Lunds akademiska kör och
  • Palaestra vokalensemble

som gör regelbundna framträdanden i universitetets egna lokaler och turnéer både i och utanför Sverige.

Odeums evenemangkalendarium (öppnas i ny flik)

Odeums webbplats

Skissernas Museum

Ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst.

Skissernas Museums webbplats

Pictura/Skånska konstmuseum

Galleri Pictura / Skånska Konstmuseum är en studentdriven konstförening vid Lunds universitet med inriktning på samtidskonst.

Picturas webbplats