Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbeten i Asien

Lunds universitet samverkar och samarbetar med toppuniversitet världen över genom internationella nätverk, samarbetsprogram och plattformar.

Globalt dynamiskt engagemang (GDE)  är Lunds universitets arbetssätt för att stärka och vidareutveckla vårt internationella genomslag inom forskning och utbildning, samt när det gäller nätverk och innovation. I detta arbete är demokrati, mänskliga rättigheter, akademisk frihet och ansvarstagande viktiga grundpelare.

Genom GDE strävar vi efter att stärka och utveckla våra samarbeten i bland annat Asien. Våra prioriterade aktiviteter här presenteras i en årlig färdplan.

Sweden-Korea Education, Research and Innovation Collaboration (SKERIC)

SKERIC är ett samarbetsprojekt under 2024–2026 mellan 

 • Lunds universitet (koordinator)
 • Göteborgs universitet
 • KTH
 • Umeå universitet
 • Uppsala universitet
 • Korea University
 • POSTECH
 • Seoul National University.

Det är främst ett forsknings- och innovationsfrämjande samarbete som också syftar till att förbereda för Sydkoreas inträde i Horisont Europa. Tre aktiviteter löper under hela projektperioden: 

 • Future Laureates Societal Challenges Programme – för unga forskare
 • Science Diplomacy Academy – för framtida akademiska ledare 
 • Research-based Start-ups/Spin-offs Forum – för representanter för forskningsbaserade start-ups och spin-offs.

SKERIC:s webbplats

Nordic Centre Indien

Nordic Centre in India (NCI) är ett konsortium bestående av 18 nordiska universitet med syfte att främja forsknings- och utbildningssamarbete mellan Norden och Indien. NCI administreras av ett sekretariat i Norden, för närvarande vid Tammerfors universitet, och har ett sambandskontor/föreståndarresidens i New Delhi.

NCI erbjuder diverse stöd till forskare, lärare och studenter samt sommarkurser, terminskurser och praktikplatser för studenter vid NCI:s partneruniversitet i Indien.

Nordic Centre Indiens webbplats

Nordic Centre Fudan, Kina

Nordic Centre vid Fudan University, Shanghai, är ett konsortium bestående av 20 nordiska universitet som genom gemensamma forskningsprojekt och utbildningar syftar till att öka förståelsen och knyta närmare band mellan de nordiska länderna och Kina.

Följande huvudsakliga aktiviteter bedrivs vid Nordic Centre:

 • undervisning för kinesiska studenter om Norden
 • undervisning för nordiska studenter om Kina
 • samarbete med det nordiska näringslivet i Shanghai och Kina med stöd från de nordiska ambassaderna och konsulaten.

Nordic Centre Fudans webbplats

David C. Lam Institute, Hongkong

David C. Lam Institute for East-West Studies (LEWI) är ett internationellt forskningsinstitut som Lunds universitet är medlem i.

LEWI ligger i Hongkong, men har medlemmar från och bedriver aktiviteter på flera kontinenter. LEWI erbjuder ett Resident Graduate Scholarship Programme. Lunds universitet har ett eget kontor som i första hand står till våra forskares och lärares förfogande.

David C Lam Institutes webbplats

 

Kontaktinformation

Henrik Hofvendahl
Henrik [dot] Hofvendahl [at] er [dot] lu [dot] se (Henrik[dot]Hofvendahl[at]er[dot]lu[dot]se)

Telefon:
046-222 30 15