Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbeten i Oceanien

Lunds universitet har omfattande samarbeten med lärosäten i Australien och Nya Zeeland inom forskning och utbildning, inte minst genom medlemskapet i nätverket Universitas 21.

Globalt dynamiskt engagemang (GDE) är Lunds universitets arbetssätt för att stärka och vidareutveckla vårt internationella genomslag inom forskning och utbildning, samt när det gäller nätverk och innovation. I detta arbete är demokrati, mänskliga rättigheter, akademisk frihet och ansvarstagande viktiga grundpelare.

Genom GDE strävar vi efter att stärka och utveckla våra samarbeten i bland annat Oceanien. Våra prioriterade aktiviteter här presenteras i en årlig färdplan.

Utbildningsavtal

Det finns ett stort intresse från våra studenter att åka på utbytesstudier till Australien och Nya Zeeland. Lunds universitet har studentutbytesavtal på såväl universitetsövergripande nivå som på fakultetsnivå, totalt 28 i Australien och sex i Nya Zeeland.

Nätverksaktiviteter

Universitas 21 (U21)

U21 är ett ledande globalt nätverk av forskningsintensiva universitet för samarbeten inom såväl utbildning som forskning.

U21 har fem medlemmar i Oceanien:

  • University of Melbourne, Australien
  • University of New South Wales Sydney, Australien
  • University of Queensland, Australien
  • University of Sydney, Australien
  • University of Auckland, Nya Zeeland

 

 

 

Kontaktinformation

Teresia Rindefjäll
teresia [dot] rindefjall [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon:
046-222 62 40