Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vicerektor Per Mickwitz

Vicerektor för forskning, hållbarhet och campusutveckling

Per Mickwitz
Per Mickwitz, vicerektor för forskning, hållbarhet och campusutveckling. Fotograf: Kennet Ruona

Per Mickwitz är professor i miljöpolicy och 2019-20 var han föreståndare för Internationella miljöinstitutet (IIIEE). Han har under många år arbetat på Finlands miljöcentral SYKE, som bland annat forskare, forskningsprofessor och sju år som forskningsdirektör. Per Mickwitz disputerade 2006 vid Tammerfors universitet där han också är docent.

Per Mickwitzs forskning har handlat om miljö- och hållbarhetspolitik; hur politiken kan utvärderas, hur innovationer uppstår och speciellt hur systemförändringar mot hållbarhet kan stödas. Per Mickwitz är också vice ordförande för styrelsen för Finlands Akademi (den finska motsvarigheten till Vetenskapsrådet) och var tidigare ordförande för Rådet för strategisk forskning. Han är sedan 2017 ordförande för vetenskapliga kommittén vid Europeiska miljöbyrån (EEA).

Kontaktinformation

Per Mickwitz
Vicerektor
046-222 38 80
per [dot] mickwitz [at] rektor [dot] lu [dot] se (per[dot]mickwitz[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Gerd Hawaleska
Vicerektorernas sekreterare
046-222 38 95
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)