Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vicerektor Jimmie Kristensson

Vicerektor för kurage och karaktär

Jimmie Kristensson
Jimmie Kristensson, vicerektor för kurage och karaktär. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg

Jimmie Kristensson är legitimerad sjuksköterska, universitetslektor, docent i vårdvetenskap och har bland annat varit programansvarig för sjuksköterskeprogrammet. Han leder en forskargrupp med inriktning proaktiv och integrerad vård. Jimmie Kristensson har varit vicedekan med ansvar för medarbetarskap och etik vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet.

Jimmie Kristenssons ansvarsområden omfattar etik, akademisk frihet, arbetsmiljö, jämställdhet, ledarskap och studentlivsfrågor. Han är bland annat ordförande för rådet för etik och akademisk frihet och leder det universitetsövergripande jämställdhets- och likavillkorsarbetet.

Ansvarsområden

  • Akademisk frihet, etik
  • Arbetsmiljö, ledarskap, jämställdhet och lika villkor
  • Studentlivsfrågor

Kontaktinformation

Jimmie Kristensson
Vicerektor
046-222 19 74
jimmie [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (jimmie[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Gerd Hawaleska
Vicerektorernas sekreterare
046-222 38 95
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)