Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Registrering

När du blivit antagen till Lunds universitet måste du också registrera dig på den utbildning du ska läsa. Genom att registrera dig tackar du ja till din studieplats.

Du måste vara registrerad på utbildningen för att kunna delta i undervisning och examination. Registrering är också en förutsättning för att få studiemedel från CSN. Varje dag sker en automatisk överföring med registrerade studenter från Ladok till CSN, vilket utgör underlag för din utbetalning.

CSN:s webbplats

I samband med kursstart får du information från den institution du ska studera vid om hur du kan registrera dig. För kurser med webbregistrering öppnar registreringen oftast en vecka innan kursstart. Nedan finns också generell information om registrering som student vid Lunds universitet. Ta noga reda på vad som gäller för just din utbildning. Om du inte blir registrerad så riskerar du att förlora din plats!

Registrering via Ladok

Du registrerar dig i Ladok.

Logga in i Ladok

För att kunna registrera dig i Ladok måste du ha ett studentkonto. Studentkontot skapas några vardagar efter att du fått det andra antagningsbeskedet. När kontot är skapat skickas e-post om hur du aktiverar studentkontot till den e-postadress som du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet.

När du aktiverar ditt konto använder du dig av samma inloggningskälla som du använde dig av när du anmälde dig på Antagning.se.

Du som ska fortsätta studera på ditt utbildningsprogram eller en fristående kurs och har ett aktivt studentkonto registrerar dig också i Ladok. Du måste registrera dig varje termin.

I Ladok kan du registrera dig på program eller kurser som du är antagen till, när de är öppna för registrering, och du kan se dina tidigare registreringar.

Kontakta din institution vid frågor eller problem

Vänd dig till din institution om du har problem med registreringen, eller om det råder oklarheter angående dina uppgifter som visas.

Lista över institutioner

Anmäla avbrott på kurs

Om du avbryter dina studier efter att du registrerat dig måste du meddela detta. Gör du avbrott inom tre veckor från kursstart så lägger du in avbrottet i Ladok. Om du vill avbryta en kurs efter tre veckor så måste du meddela din institution.

Logga in i Ladok

Kontakt

Frågor angående registrering på utbildningen

Kontakta den institution du ska studera vid om du har frågor angående registrering på utbildningen.

Lista över institutioner

Frågor om studentkonto

LU Servicedesk
servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)
Telefon 046-222 90 00