Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Viktiga datum för anmälan och antagning

Det finns en del viktiga datum som du behöver hålla reda på före och under antagningsperioden. Här ser du vilka datum som gäller för olika terminer.

Anmälan till de flesta kurser och program följer gemensamma nationella tidplaner.

Sista anmälningsdag är normalt den 15 april inför höstterminen och den 15 oktober inför vårterminen. Om den 15:e infaller en helgdag flyttas sista ansökningsdag till närmast följande helgfri vardag.

För våra masterutbildningar samt andra program och kurser som ges på engelska och även vänder sig till internationella sökande, är sista anmälningsdag normalt den 15 januari inför höstterminen respektive 15 augusti inför vårterminen. Våra internationella engelskspråkiga kandidatprogram går alltid även att söka i den senare antagningsomgången, med sista anmälningsdag 15 april inför höstterminen och 15 oktober inför vårterminen. Om den 15:e infaller en helgdag flyttas sista ansökningsdag till närmast följande helgfri vardag.

Vidareutbildning för yrkesverksamma

Vidareutbildning för yrkesverksamma innehåller specialistsjuksköterskeprogram, barnmorskeprogram och andra riktade utbildningar, som utbildningar i psykoterapi och hälso-och sjukvårdskuratorsutbildning. Till dessa utbildningar är sista anmälningsdag normalt 15 mars inför höstterminen och 15 september inför vårterminen. Om 15:e infaller en helgdag flyttas sista ansökningsdag till närmast följande helgfri vardag.

Se aktuella viktiga datum på Antagning.se

Utbildningar med andra datum för anmälan och antagning

Konstnärliga utbildningar, kompletterande utbildning för läkare med examen utanför EU/EES, psykoterapeututbildningen, hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet samt specialistutbildningar för sjuksköterskor har andra ansökningsdatum. Mer information om vilka datum som gäller hittar du på respektive utbildnings webbplats:

Kontaktinformation

För frågor om behörighetsbeslut och urval:

Ställ din fråga till antagningsavdelningen vid Lunds universitet

Telefontid, antagningsavdelningen:
Helgfria måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 10-11
Telefon: 046-222 93 00

För frågor om antagning direkt till din institution:

Sök efter din kurs/program och hitta kontaktuppgifter till din institution

För frågor om antagning till utbildning på Lunds tekniska högskola (LTH): 
antagningen [at] lth [dot] lu [dot] se

Hur vi behandlar dina personuppgifter:
Lunds universitet behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. 
Läs mer om hur Lunds universitet behandlar dina personuppgifter

Besöksadress:
Genetikhuset, Sölvegatan 29 B Lund
Karta på google.se

Postadress:
Antagningsavdelningen
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund