Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skugga en student

Upplev studievardagen vid Lunds universitet

Bild från bakre raden av en fullsatt föreläsningsal. Foto.
Under en skuggning får du uppleva studievardagen hos en Lundastudent. Kanske står en föreläsning på schemat? Foto: Kennet Ruona.

Vill du uppleva studievardagen i Lund och få en djupare inblick inom ett ämne du är intresserad av? Flera av våra utbildningar erbjuder möjligheten att ”skugga en student”. Det innebär att du följer med en student under några timmar en vanlig studiedag. Beroende på vad som står på schemat kan du få gå på föreläsningar, seminarier, grupparbeten, laborationer eller praktiska övningar.

Skicka in en intresseanmälan

Nedan listar vi länkar till fakulteternas sidor där du kan läsa mer om vad det innebär att skugga en student och instruktioner för hur du skickar in en intresseanmälan.