Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inspirationsdagarna

8-9 november 2022

 

Universitetshuset en solig novemberdag med fontänen i förgrunden.
Njut av vår universitetsstad och få ett smakprov av hur det ser ut på flera av de många program och kurser som Lunds universitet har att erbjuda. Fotograf Kennet Ruona.

Upptäck Lunds universitet under Inspirationsdagarna

Varje år bjuder vi in elever från gymnasieskolor i Skåne, Halland, Blekinge och Småland till universitetets Inspirationsdagar. Du som besökare kan under dessa dagar njuta av vår universitetsstad, ställa frågor till Lundastudenter och framförallt få ett smakprov av hur det ser ut på flera av de många program och kurser som Lunds universitet har att erbjuda.

Programmet ser likadant ut för båda dagarna, då tanken är att du väljer en av dagarna för ditt besök. Då Inspirationsdagarna genomsyrar hela universitetet kan du som besökare själv välja vilka fakulteter du vill veta mer om, och vilka pass du ska gå på. Du kan även räkna med att få se insidan på flera av våra byggnader och undervisningslokaler.

Här finns vi – kartor med mera

Anmälan

Här kommer du som studievägledare, lärare eller rektor kunna anmäla din skola till Inspirationsdagarna 8-9 november 2022 vid Lunds universitet.

Program för Inspirationsdagarna 2019

Program för Inspirationsdagarna 2019 (PDF 1.9 MB, nytt fönster)

Se universitetets presentationsfilm

Lund university

En kort presentationsfilm som tar dig genom delar av Lunds universitet.

Kontaktinformation

Kommunikatör
Julia Hansson
julia [dot] hansson [at] er [dot] lu [dot] se

Mobiltelefon: 070-517 22 10

Varför ska jag komma på Inspirationsdagarna?

Tre studenter står utanför ett hus täckt av höstlöv. Foto Johan Bävman.

”Det är ett utmärkt tillfälle att få information om de olika utbildningarna direkt från studenter, studievägledare och lärare. Chansen är stor att du upptäcker en utbildning du inte visste fanns!”

Vad ska man tänka på när man är på Inspirationsdagarna?

  • Förbered dig genom att ha koll på programmet
  • Gå på så många seminarier som möjligt
  • Passa på att prata med och ställ frågor till studenter från olika ämnesområden
  • Ha ett öppet sinne!

/Eva Nilsson, kommunikatör