Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inspirationsdagarna

8–9 november 2022

 

Universitetshuset en solig novemberdag med fontänen i förgrunden.
Njut av vår universitetsstad och få ett smakprov av hur det ser ut på flera av de många program och kurser som Lunds universitet har att erbjuda. Fotograf Kennet Ruona.

Upptäck Lunds universitet under Inspirationsdagarna

Varje år bjuder vi in elever från gymnasieskolor i Skåne, Halland, Blekinge och Småland till universitetets Inspirationsdagar. Du som besökare kan under dessa dagar njuta av vår universitetsstad, ställa frågor till Lundastudenter och framförallt få ett smakprov av hur det ser ut på flera av de många program och kurser som Lunds universitet har att erbjuda.

Programmet ser likadant ut för båda dagarna, då tanken är att du väljer en av dagarna för ditt besök. Då Inspirationsdagarna genomsyrar hela universitetet kan du som besökare själv välja vilka fakulteter du vill veta mer om, och vilka pass du ska gå på. Du kan även räkna med att få se insidan på flera av våra byggnader och undervisningslokaler.

Här finns vi – kartor med mera

Anmälan

Här kan du som är studievägledare, lärare eller rektor anmäla din skola till Inspirationsdagarna 8–9 november 2022 vid Lunds universitet.

Anmäl din skola här

Program från tidigare Inspirationsdagar

Inspirationsdagarna 2020 och 2021 ställdes in på grund av pandemin, så de senaste Inspirationsdagarna hölls 2019. Här kan du se hur programmet såg ut då:

Program för Inspirationsdagarna 2019 (PDF 1.9 MB, nytt fönster)

Se universitetets presentationsfilm

Lund university

En kort presentationsfilm som tar dig genom delar av Lunds universitet.

Kontaktinformation

Har du frågor om Inspirationsdagarna når du oss på inspirationsdagarna [at] er [dot] lu [dot] se 

Varför ska jag besöka Inspirationsdagarna?

Tre studenter står utanför ett hus täckt av höstlöv. Foto Johan Bävman.

”Det är ett utmärkt tillfälle att få information om de olika utbildningarna direkt från studenter, studievägledare och lärare. Chansen är stor att du upptäcker en utbildning du inte visste fanns!”

Vad ska man tänka på när man är på Inspirationsdagarna?

  • Förbered dig genom att ha koll på programmet
  • Gå på så många seminarier som möjligt
  • Passa på att prata med och ställ frågor till studenter från olika ämnesområden
  • Ha ett öppet sinne!

/Eva Nilsson, kommunikatör