Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildning på master- och magisternivå

För dig som redan har en grundutbildning på minst 180 högskolepoäng innebär Lunds universitets masterprogram en värld av möjligheter: Du kan läsa allt från mänskliga rättigheter och folkhälsa till entreprenörskap, bioteknik och mycket mer.

Vi har över 160 master- och magisterprogram inom Lunds universitet. Det finns också en mängd fristående kurser på avancerad nivå. Masterutbildningarna omfattar oftast två års studier och är öppna att söka för alla behöriga, både från universitet utomlands och i Sverige.

Under studietiden får du chansen att fördjupa dig i ett ämne som intresserar dig. Du får kunskaper som du kan ha nytta av såväl inom arbetslivet som inom forskarvärlden. Du avslutar vanligen dina studier med att skriva en uppsats i ditt ämne.
 

Leta bland alla våra masterutbildningar

Observera att vissa utbildningar bara ges vartannat år eller har andra ansökningsperioder än den nuvarande. Då kan det vara så att den utbildningen inte syns via länkarna ovan.

Du kan däremot hitta samtliga masterprogram på fakulteternas webbplatser:

Ansökningsdatum

Det finns flera olika anmälningsperioder för utbildningar på avancerad nivå vid Lunds universitet. Ta noga reda på vad som gäller för utbildningen som du vill gå!

Anmälan för de flesta masterutbildningar vid Lunds universitet öppnar i mitten av oktober, för utbildningar som startar till nästkommande höstterminen. Sista anmälningsdatum för dessa program på avancerad nivå är vanligen den 15 januari.

Observera att ett fåtal utbildningar på avancerad nivå har den 15 april som sista anmälningsdatum. Då öppnar anmälan i mitten av mars samma år som utbildningen ges. Du anmäler dig som vanligt på Antagning.se.

Utöver detta finns det andra utbildningar på avancerad nivå med andra anmälningsperioder. Ta reda på vilka datum som gäller för den utbildning du avser söka.

Utbildningar öppna för anmälan på Antagning.se

En del utbildningar kan öppna för sen anmälan efter det första urvalet. Om du är osäker på vad som gäller, kontakta studievägledaren vid respektive institution.

Ett fåtal masterutbildningar startar på vårterminen och har sista anmälningsdag den 15 augusti.

Viktiga datum för anmälan till utbildningar vid Lunds universitet

Det kan finns utbildningar på avancerad nivå med andra anmälningsperioder. Ta reda på vilka datum som gäller för den utbildning du avser söka.

Viktigt om din anmälan

Du anmäler dig till våra utbildningar på avancerad nivå via Antagning.se. Masterprogram kan även kräva att du skickar med en del ytterligare dokument tillsammans med din ansökan!

Läs mer om anmälan och dokument för masterstudier

Ska du läsa en masterutbildning på engelska? Då rekommenderar vi att du även besöker vår internationella webbplats lunduniversity.lu.se och där letar rätt på den utbildning som du vill gå. Detta för att vara säker på att du skickar in rätt dokument.

Under rubriken "How to apply" för den specifika programsidan hittar du en sammanställning över vilka dokument du behöver skicka med. Observera att det ibland finns en mellanrubrik, "Programme-specific documents", "Additional documents required for this programme" eller liknande formulering, där ytterligare dokument kan vara uppräknade. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett "statement of purpose".

Internationella program på lunduniversity.lu.se

Mer om dokumenten på lunduniversity.lu.se

Fakta: Förkunskaper för masterstudier

Grundläggande behörighet till program på avancerad nivå är en examen på grundnivå på minst 180 högskolepoäng. Du behöver inte ha tagit ut din examen när du söker till programmet, men du måste ta ut din examen innan programmet startar.

Ansök om examen

För att läsa en fristående kurs på avancerad nivå måste du ha slutfört din utbildning på grundnivå (kandidatnivå, 90 högskolepoäng). Dessutom kan det finnas ytterligare behörighetskrav.

Anmäl dig via Antagning.se

Grundläggande behörighet

Särskild behörighet

Porträtt Felicia Gustafson. Foto.

Jag lärde mig att analysera och observera världen ur många olika perspektiv.

         
          Felicia läste en
          internationell master
          i Service Management