Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Moocar

Storskaliga öppna nätkurser

Moocar, eller öppna nätkurser, vid Lunds universitet är öppna för alla intresserade, oavsett förkunskaper. Kurserna är gratis och ges via internet. Du kan inte räkna in en mooc i din examen eller få högskolepoäng för kursen.

En student sitter i biblioteket med en dator och studerar. Foto.
Mooc står för Massive Open Online Course och är gratis högskolekurser på nätet, öppna för vem som helst.

Kurserna startar vid olika tidpunkter. Gå gärna in och kika på informationen om dem på Coursera.org. Där kan du också se om och när en kurs startar igen. Du kan också hitta eventuella nystartade kurser där.

Lunds universitets samlingssida för moocar på Coursera.org

Våra moocar

Länkarna leder vidare till Coursera.org.

På engelska

På svenska

Om kursen i akademiskt skrivande: Vilket ämne du än studerar på universitetet så är skrivandet en del av utbildningen. Hur man skriver varierar mellan olika ämnen, men det finns också gemensamma nämnare för alla akademiska texter. I den här kursen riktar vi oss till dig som är – eller vill bli – student. Du får dels allmänna råd om hur du planerar ditt skrivande, dels mer specifika tips om disposition, struktur, språk och stil. Några lektioner behandlar särskilt hur du argumenterar trovärdigt och hederligt i akademiska sammanhang. I det sista kursmomentet riktar vi oss till dig som är lärare på universitetet med tips på hur skrivträning kan integreras i ämnesundervisningen.

Så ansöker du

Du anmäler dig på sidan för varje enskild kurs via plattformen Coursera.org om inget annat anges. Kurserna startar vanligen löpande och du behöver därför sällan vänta mer än några dagar på att få påbörja en kurs. Du kan inte anmäla dig till moocar via antagning.se.

Fakta: Moocar

Mooc står för Massive Open Online Course och är gratis högskolekurser på nätet, öppna för vem som helst. Moocar slog igenom 2012 då lärosäten som Stanford, Harvard och MIT satsade stort på dem. Hundratusentals människor världen över studerar i dag genom moocar. Kurserna som ges vid Lunds universitet ger inte någon formell examen.

Kontaktinformation

African development – from the past to the present
Markus Lahtinen
markus [dot] lahtinen [at] ics [dot] lu [dot] se

AI & Law
Magnus Svensson
magnus [dot] svensson [at] jur [dot] lu [dot] se

AI, Business and the Future of Work
Anamaria Dutceac Segesten
anamaria [dot] dutceac_segesten [at] eu [dot] lu [dot] se

AI, Ethics and Societal Challenges
Maria Hedlund
maria [dot] hedlund [at] svet [dot] lu [dot] se

Digital Business Models
Markus Lahtinen
markus [dot] lahtinen [at] ics [dot] lu [dot] se

European Business Law
Magnus Svensson
magnus [dot] svensson [at] jur [dot] lu [dot] se

Greening the Economy
Charlotte Leire
charlotte [dot] leire [at] iiiee [dot] lu [dot] se

NPAP-Medical Applications of Particle Accelerators
Karima Kandi
karima [dot] kandi [at] education [dot] lu [dot] se

Writing in English at University
Akademiskt skrivande

Ebba Ruhe
ebba [dot] ruhe [at] math [dot] lu [dot] se