Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieåret – terminstider

Det finns officiella datum för terminsstart och läsårstider. Datumen bestäms läsårsvis i september året innan terminerna startar.

Läsåret startar som regel den måndag som infaller mellan 28 augusti och 3 september. Sedan pågår höstterminen 20 veckor och följs omedelbart av 20 veckors vårtermin.

Läsåret 2023/24

  • Höstterminen 2023: börjar 28 augusti 2023 och slutar 14 januari 2024.
  • Vårterminen 2024: börjar 15 januari 2024 och slutar 2 juni 2024.

Läsåret 2024/25

  • Höstterminen 2024: börjar 2 september 2024 och slutar 19 januari 2025.
  • Vårterminen 2025: börjar 20 januari 2025 och slutar 8 juni 2025.

För mer information – kontakta din utbildning

I de flesta fall ska du kontakta din institution om du är osäker på vilka datum som gäller för just din utbildning.

Gå direkt till en lista över alla institutionerna

Du kan också leta rätt på informationssidan om just din utbildning. Där ska det alltid framgå när din kurs eller ditt program officiellt startar. Leta efter rubriken ”Anmälan & antagning” och kolumnen ”Studieperiod”.

Du kan söka bland våra program och kurser här

Sommarkurser ges mellan juni och augusti. Antalet veckor varierar mellan de olika kurserna.

Undantag – andra datum för kursstart

Det finns alltid några undantag för de officiella kursdatumen. Oftast innebär det att terminen startar tidigare för vissa utbildningar. En del program och kurser börjar tidigare, andra senare.

För kurser med annat startdatum, se beslutet för terminstider eller informationssidan för den specifika kursen.

Beslut om terminstider 2024/25 (PDF, öppnas i nytt fönster)

Terminsindelning och förslag till indelning i kursperioder (PDF, öppnas i nytt fönster)

Vad gäller för lov och helgdagar?

Det finns inga officiella jul- eller påsklov vid universitetet. Du kan behöva räkna med att lägga tid på studier under dessa helger. I praktiken är det dock oftast uppehåll för schemalagd undervisning under jul- och nyårshelgen samt över påskhelgen. Exakta datum bestäms av din utbildning.

Det finns inget officiellt ”sommarlov”. Vårterminen slutar i början av juni och höstterminen börjar runt månadsskiftet augusti/september. I praktiken kan perioden juni–augusti räknas som ett sommaruppehåll.

Vanligen har du ingen schemalagd undervisning på ”röda dagar”, det vill säga officiella svenska helgdagar. Men för att vara säker ska du alltid kontrollera schemat för din utbildning.

 

Kontaktinformation

Lunds universitet
046-222 00 00 (växel)
lu [at] lu [dot] se (lu[at]lu[dot]se)

Samlingssidor för dig som är student

Fakulteterna och institutionerna har ofta särskilda sidor för dig som student. Det kan vara öppna sidor på deras webbplatser, eller information som du bara hittar som inloggad till exempel på din kurshemsida.

Länkarna leder till externa webbplatser.