Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitet i sociala medier

Du har många möjligheter att ta del av vår verksamhet och kommunicera med oss via sociala medier. Här listar vi de större universitetsövergripande kanalerna, men även på fakultets- och institutionsnivå finns flera olika konton.

Facebook och Twitter

På Facebook och Twitter kan du ta del av, kommentera och diskutera det som händer i universitetets spännande värld. I dessa kanaler kommuniceras bland annat nya forskningsrön, evenemang och nyheter. Vår engelska Facebook-sida riktar sig dock främst till blivande internationella studenter som kan ställa frågor om studier.

Instagram och Snapchat

På Instagram fångas olika universitetsmiljöer i bild, och du får en inblick i studentlivet via våra nuvarande studenter.

LinkedIn

Följ oss på LinkedIn för att ta del av nyheter, tips och evenemang med fokus på karriär, arbetsmarknad och arbetsmiljö. Här kan du även nätverka med våra medarbetare och alumner.

Youtube

På vår internationella Youtube-kanal hittar du filmade forskningsnyheter, reportage, studentinnovationer, filmklipp från evenemang med mera.

Vår svenska kanal innehåller främst studentinformation, med svensk- och danskspråkiga intervjuer och reportage med studenter.

För alumner

Via universitetets olika alumn-konton på LinkedIn, Instagram och Facebook kan du som är alumn, det vill säga tidigare student, forskare eller anställd, hålla kontakten med universitetet och få information om Alumnnätverkets evenemang samtidigt som du får ta del av nyheter, inspirerande alumnporträtt och äldre bilder och historier från Lunds studentliv. Samtliga nedanstående konton uppdateras på engelska:

 

Kontaktinformation

Lunds universitet

Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)
E-post: lu [at] lu [dot] se

Facebook