Lunds universitet i sociala medier

Du har många möjligheter att ta del av vår verksamhet och kommunicera med oss via sociala medier. Här listar vi de universitetsövergripande kanalerna, men även på fakultets- och institutionsnivå finns flera olika konton.

Facebook, Twitter, Instagram och Snapchat

På Facebook och Twitter kan du ta del av, kommentera och diskutera det som händer i universitetets spännande värld. I dessa kanaler kommuniceras bland annat nya forskningsrön, evenemang och nyheter. Vår engelska Facebook-sida riktar sig dock främst till blivande internationella studenter som kan ställa frågor om studier.

På Instagram och Snapchat fångas olika universitetsmiljöer i bild. Kontot används både av universitetets kommunikatörer och av våra studenter.

Följ oss på LinkedIn för att ta del av nyheter, tips och evenemang med fokus på karriär, arbetsmarknad och arbetsmiljö. Här kan du även nätverka med våra medarbetare och alumner.

På LinkedIn finns också universitetets officiella alumnigrupp, där du som före detta student kan ta del av internationella evenemang, studentporträtt, karriärtips och mycket mer.

På vår internationella Youtube-kanal hittar du filmade forskningsnyheter, reportage och studentinnovationer, samt filmklipp från evenemang med mera.

Vår svenska kanal innehåller främst studentinformation, med svensk- och danskspråkiga intervjuer och reportage med studenter.

Sidansvarig:

kontaktinformation

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
E-post: lu [at] lu [dot] se