Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktik utomlands

Praktik utomlands kan ge dig insyn i arbetslivet, erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö och praktisk erfarenhet av ditt studieområde. En väl vald praktikplats utomlands innebär att du både bygger på din kompetens och breddar dina kunskaper.

Att göra praktik med arbetsuppgifter som liknar sådana som du siktar på att ha i framtiden ger dig konkurrensfördelar när du söker jobb.

Med nya kontaktnät, goda referenser och vässade språkkunskaper blir praktikplatsen för många en direkt väg ut i arbetslivet.

Praktik inom Europa

Om du är student vid Lunds universitet och ska praktisera i Europa kan du vara berättigad till Erasmus+ praktikstipendium. Praktiken kan antingen utgöra en del av din utbildning, eller vara ett frivilligt komplement utanför ditt studieprogram.

Praktik utomlands med Erasmus+ praktikstipendium

Praktik i ett land utanför EU

Om du ska praktisera i ett land utanför EU kan du vara behörig att söka något av Crafoordska stiftelsens resestipendier.

Crafoordska stiftelsens resestipendier

Porträttbild, manlig student.

Att arbeta i ett annat land, med människor från vitt skilda bakgrunder, hjälper en att få perspektiv på tillvaron.


       Douglas, LTH-student
       på utlandspraktik i Portugal